Un dia com avui, recordant el que diu la dita popular mallorquina: «camina caminaràs i enfora arribaràs», en aquest cas, la realitat és una mica diferent. De fet, hauria de dir «camina caminaràs i a prop quedaràs».

Tot comença en un passadís gairebé interminable de l’hospital HUSE. Ens disposem a recórrer-lo fins al final. El duet de clowns de Sonrisa Médica, amb els nostres nassos guiant el camí i les sabates marcant el ritme. A mig camí, un adult amb una veu dolça i semblant cansat ens pregunta si podem visitar a la seva filla que està ingressada. Ens explica que acababa de despertar-se i que una hora abans dormia profundament.

Sense dubtar, decidim tornar enrere, i de seguida entrem a veure un nen amb ulls brillants esperant jugar, compartir acudits i riure amb les nostres ximpleries. Durant uns minuts, tota la sala es transforma en un espai ple de màgia, amb les melodies dels nostres instruments i una paraula que repetim amb entusiasme: «Yugi-boom-claki-si». Es crea un moment d’agraïment recíproc, plenament sentit i sincer. Aquests són els «moments màgics» dins dels hospitals. Existeixen i només cal tenir l’actitud i l’obertura per experimentar-los, perquè, més aviat o més tard, apareixen.

Gràcies a tot l’equip de Sonrisa Médica per fer aquests moments possibles, un cop rere l’altre.

 

Professor Tomasin Síntesis 🤡

Ir al contenido