Ene/13

29

El gran valor de la nostra professió.

DIMARTS 08/01/2013

M’agrada molt el resultat de la nostra feina en aquest cas. Ens demana l’infermera que per favor col·laborem amb elles per que entra a la unitat de pre-quiròfan una al·lota de 24 anys amb un fort retràs. És grandota i molt forta. A més a mare els hi comunica que està espantada, nerviosa i sol ésser agressiva.

Deixem passar uns minuts desprès d’entrar amb la mare, per que juntes es facin amb la ubicació al box designat i percebre com és la seva forma de relacionar-se. La sentim cridar i com sa mare procura calmar-la. Primer de tot el personal sanitari es presenta i la mateixa infermera li diu que hi ha pallassos. Ella respon a la noticia amb una gran rialla.

Quan ens veu està molt nerviosa i neguitosa, i no vol ésser envaïda a nivell espaial gesticulant per fer-nos un poc enfora a manotades. Li espanta un poc el nas vermell, i els primers moments ens el llevem per tal de fer més senzill l’atansament.

El contacte físic amb molta cura i lentitud, suau i junt amb paraules tranquil·litzadores li senten molt be. Està molt preocupada quan la mare es distancia uns metres per tal de parlar amb l’infermera que li demana les dades pròpies del protocol inicial. També li angoixa molt que son pare no hagi entrat amb elles. Per tal de calmar-la al respecte col·loquem dues cadires devora ella, una per la mama i s’altre per son pare ( que no entra en cap moment, ja que la mare diu que esta molt nerviós i la situació se li fa molt tensa). Sa nina acaba oblidant la seva absència entre rialles.

Observar-la ens dona les claus de com abordar la situació. A ella li fan molta gràcia els peücs de plàstic que li han posat als peus, i son els peücs la rutina amb la que comencem a riure plegades. Cada pic que s’angoixa, els peücs son la clau per alleugerir el moment, es relaxa, canta i segueix amb gust les propostes musicals. Ens tornem a posar els nassos vermells i ja no tenim cap problema d’atansament, la complicitat és total i la mare esta molt contenta de veure el procés i sobretot de veure que aquest pic, amb els pallassos, la seva filla no ha passat el mal tràngol d’altres pics. Quan atenem altres infants no vol que marxem i es posa a plorar, la calmem dient que tornem tot d’una.

Entra als quiròfans caminant pel passadís amb nosaltres, sa mare encantada, el personal alleugerit i molt agraïts tot plegats. Aquest es un preciós exemple del gran valor de la nostra professió.

El contacte físic amb molta cura i lentitud, suau i junt amb paraules tranquil·litzadores li senten molt be. Esta molt preocupada quan la mare es distancía uns metres per tal de parlar amb l’ infermera que li demana les dades pròpies del protocol inicial. També li angoixa molt que son pare no hagi entrat amb elles, per tal de calmar-la al respecte col·loquem dues cadires devora ella, una per la mama i s’altre per son pare ( que no entra en cap moment, ja que la mare diu que esta molt nerviós i la situació se li fa molt tensa) sa nina acaba oblidant la seva absència entre rialles.

Observar-la ens dona les claus de com abordar la situació. A ella li fan molta gracia els patucs de plàstic que li han posat als peus, i son els patucs la rutina amb la que comencem a riure plegades, cada pic que s’angoixa, els patucs son la clau per alleugerir el moment, es relaxa, canta i segueix amb gust les propostes musicals. Ens tornem a posar els nassos vermells i ja no tenim cap problema d’atansament, la complicitat es total i la mare esta molt contenta de veure el procés i sobretot de veure que aquest pic, amb els pallassos la seva filla no ha passat el mal tràngol d’altres pics.  Quan atenem altres infants no vol que marxem i es posa a plorar, la calmem dient que tornem tot d’una.

Entra als quiròfans caminant el passadís amb nosaltres, sa mare encantada, el personal encantat i molt agraïts tot plegats. Aquest es un preciós exemple del gran valor de la nostra professió.

·

Ningún comentario todavía.

Déjanos tu Respuesta

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me
***************ocultar1************** --> ***************ocultar4************** -->