Mar/11

9

“La caverna”

Després d’una primera part de la jornada prou bona, anam a UCIP on a un box em trob un preadolescent que conec de la meva estrena amb oncològics. Ara a UCIP, la imatge que m’arriba de l’al.lot m’afecta de manera diferent. Si un mes abans jo havia parlat de desolació, ara aquesta cambra fosca amb un nin sense cabells, despullat, amb una sonda al nas, i els ulls d’un color que no sé descriure, em fa pensar en mil coses i cap d’elles agradable. Al seu costat, son pare, com la vegada anterior, però també, aquest cop, la mare.

Tot i això, respir i deix començar n’Aspirino, que comença amb tot allò que en aquell moment ens és impossible fer a causa de la nostra indumentària. Intenta tocar la flauta… impossible amb mascareta. Intent fer bimbolles, el mateix. Aviat puc detectar un canvi en l’ambient i en l’ànim, ara la mirada del nin i del pare semblen brillar amb una mica més d’intensitat. Darrera el dolor hi ha alguna cosa més, alguna cosa molt diferent de la desolació, alguna cosa que té a veure amb l’amor i l’esperança. Ens retornen, després dels nostres frustrats intents, dos petits somriures que la mare sembla subratllar amb un somriure encara més clar.

Prenc una decisió, repetint un gag de fa devers mitja hora enrera i que ha funcionat força bé, començ a emetre ones onomatopeiques com si d’una ràdio es tractés, que tot apuntant Aspirino el van convertint en diferents imitacions. Primer de coses o personatges que ell sap fer. Després –i això és una passa endavant respecte al que hem fet abans a Planta- en coses impossibles de fer i que “il Maestro” Aspirino aprofita per brodar el seu millor clown.

Tot sortint mir un moment enrera i me’n tem que la caverna ha desaparegut, ara tan sols hi ha un box d’UCIP on intenten curar una leucèmia.

2 comments

 • Tony · 11 Marzo, 2011 en 8:58

  Conmovedor…
  …detrás de un niño hospitalizado siempre debería haber un payaso de hospital.

  Responder

  • Admin comment by adminSM · 12 Marzo, 2011 en 12:51

   ¡Nos gusta tu lema Tony! Con tu permiso nos lo apuntamos.

   ¡Gracias por participar!

   Responder

Déjanos tu Respuesta

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me
***************ocultar1************** --> ***************ocultar4************** -->